Бойко Борисов: Войната е факт

"Както и да се опитват да го наричат, това е война. Все едно да бомбардират Бояна, Варна, Стара Загора и ние да казваме, че е някаква военна операция. Това е война по цялата територия на суверенна държава", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

В изявление от централата на партията Борисов заяви, че войната е факт и настоя не само да се приеме декларация, а призова за единствено, предаде репортер на БГНЕС.

Предлагаме спешно да се направи, днес да се използва целия експертен потенциал на държавата, включително и на опозицията, план – за енергийните източници, машиностроенето, лекарства, хранително-вкусова промишленост, изброи Борисов и добави, че същото важи и за търговията с Русия.

ГЕРБ предлагат да се направи коридор за българите, поискали да бъдат евакуирани от Украйна. Само в Одеска област живеят над 130 хиляди българи, отбеляза Борисов и изрази подкрепа към казаното от президента Румен Радев по-рано днес, че над 4 хиляди българи са поискали да бъдат евакуирани и те ще получат съдействие от държавата възможно най-бързо.

Предлагаме подкрепа и единство на нацията, в 21 век доживяхме в Европа да има пак война, заключи Бойко Борисов. /БГНЕС