Бойко Борисов: Връщаме мандата

Приемам решението на Изпълнителната комисия на ГЕРБ да върнем мандата за съставяне на правителство, уведомете президента и си работете в парламента.

Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов в излъчвано на живо видео в профила му във Фейсбук. Борисов прави изказването си от дома си, а на масата заедно с него са номинираният за премиер Даниел Митов, вицепремиерът Томислав Дончев, Костадин Ангелов, кметът на София Йорданка Фандъкова, Цвета Караянчева, председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Има такъв народ” няма да направят правителство, страх ги е и няма да постъпят отговорно като нас, заяви Борисов и заръча излъчванията на пленарните заседание на парламента да се излъчват пряко максимално, за да се види какво се случва.

Това са хора без опит, безотговорни, водени само от омраза. Провалят всичко до което се докоснат, коментира още премиерът в оставка.

Видях как си гласуваха над десет хиляди лева заплати. Видях как се качват в служебните „Мерцедеси". Видях как се върна най-порочната практика в парламента – гласуването с чужди карти и то точно от „Има такъв народ”, каза Борисов и продължи: Вчера мутрите си вкараха адвокати в парламента. До обед адвокатите на мутрите са в съдебната зала или в канторите, а следобед ще привикват главния прокурор, или върховния съдия да им се отчете по какво се работи. Те там ще ги мачкат. Буквална зависимост на съдиите ще има. Да не говорим за лъжите за мажоритарен вот – татко ще ми купи колело, ама друг път, коментира Борисов.

Според него след два месеца ще има предсрочни избори и пак ще сме в същата ситуация. Борисов допусна, че ако ГЕРБ не са първи, ще са втори.

Те искат да има мъгла, да лъжат, да подвеждат. Не се подвеждайте по тях. Българите са много мъдър народ. Народът не ни даде превес, той каза, че много сме направили и много трябва променим и да направим и понеже много време сме били неконтролирани, ще ни сложат тези да ни контролират. Това е моят прочит на изборите. /БГНЕС