Бойко Рашков: С промените в МВР се цели връщане на модела „ГЕРБ”

С промените във вътрешното министерство се цели връщане на модела на управление на ГЕРБ, заяви пред бТВ тази сутрин бившият силов министър Бойко Рашков.

БГНЕС припомня, че преди два дни стана ясно, че директорът на ГД "Националната полиция" Венцислав Кирчев е сменен, а за временно изпълняващ длъжността е назначен Атанас Илков.

Рашков коментира, че в сряда е разбрал, че целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална полиция” е уволнен. Той заподозря умисъл в това действие и че има натиск върху сегашния министър Демерджиев.

"Това беше екипът (на ГД "Национална полиция" - б.р.), който извърши реформа в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми. Тази служба беше разформирована. Дали не се цели да се възстанови подобна корупционна дейност в дирекцията на Националната полиция? Заради липсата на мотиви за уволнението, всеки български гражданин може да допусне това", добави Рашков.

В МВР има дирекция, която се занимава със собствеността и по думите на бившия вътрешен министър там има корупция. "Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в МВР, свързано с дирекция, която се занимава със собствеността. И за да елиминираме в голяма степен това, взехме външен човек, който да не е познат на никого, да не познава никого, за да може по-успешно да противодейства. Там беше, а сега е сменен без мотиви", обясни Рашков. /БГНЕС