Бойко Рашков: Свикнахме прокуратурата да лъже

Вече свикнахме от прокуратурата да се получават неверни данни, заяви пред бТВ вътрешният министър Бойко Рашков относно досъдебното производство срещу вицепремиера Асен Василев, за което час по-рано ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова отрече да знае.

Бойко Рашков показа делото в ефир. Вътре се съдържа сигнал на Георги Самуилов (собственик на „Инса Ойл” – бел. ред.) до главния прокурор на републиката.

Няма съмнение, че това е досъдебно производство, образувано срещу вицепремиера Асен Василев. Това е злоупотреба с право от прокуратурата, тъй като вътре няма никакви данни за каквото и да е престъпление, не само за престъпление по служба, заяви категорично Бойко Рашков.

Интересно защо прокуратурата продължава да лъже защо производство срещу Василев няма. Те ще се опитат да има нещо, което да размахват в публичното пространство, каза още Рашков.

Министърът бе категоричен, че това досъдебно производство е политически акт, злоупотреба с процесуални правомощия. И заяви, че МВР не е изпращала никакви сигнали до специализираната прокуратура. /БГНЕС