Бойкотът на опозицията доведе до прекратяване на заседанието на НС

Три часа след като законодателната дейност в парламента беше стопирана народните представители от “Възраждане”, БСП и ИТН отново окупираха парламентарната трибуна. Въпреки двата председателски съвета, които бяха проведени, депутатите не намериха консенсус по темите свързани с демонтирането на Паметника на Съветската армия и конституционните промени, предаде репортер на БГНЕС.

От опозицията в лицето на “Възраждане”, БСП и ИТН категорично отказаха да седнат по банките си и да освободят парламентарната трибуна. “Възраждане” и БСП се обявиха против демонтажа на Паметника на Съветската армия, а ИТН против конституционните промени. По време на втория Председателски съвет трябваше да бъдат предоставени документи, които да удостоверят дали демонтажа на Паметника на Съветската армия е законен или не, но в пленарна зала не стана ясно какъв е изводът от разговорите между лидерите.

Председателят на НС Росен Желязков коментира, че след проведените разговори се е стигнало до извода, че не може да се въведе нормалният ред в залата, поради което заседанието беше прекратено.“Прекратявам заседанието. Следващото заседание утре в 9:00 часа”, обяви той. /БГНЕС