Бохум удари по амбициите на Борусия Д за титлата

Бохум нанесе сериозен удари по амбициите на Борусия Д за първа титла от 2012 година насам. Мачът между двата тима от 30-ия кръг на Бундеслигата завърши 1:1.

Само пет минути след началния съдийски сигнал Бохум откри резултата чрез Антони Лосила, чийто удар с десния крак извън пеналта намери горния ляв ъгъл. Младата звезда на Борусия Карим Адейеми обаче изравни 120 секунди по-късно след това след асистенция на Себастиан Алер.

В оставащите близо 90 минути игра футболистите на Един Терзич направиха всичко възможно да стигнат до трите точки, но голям брой от опитите им бяха осуетени от стража на Бохум Мануел Риман. Матс Хумелс все пак успя да се разпише с глава в последната минута от редовното време, но голът беше отменен заради засада и равенството се запази.

Последната реална възможност за Борусия дойде в 96-ата минута, но силният шут на Джио Рейна беше блокиран и Рийман улови. Две минути след това Белингам засече с глава, но покрай лявата греда!

Така Борусия Дортмунд събра 61 точки и води с две на хегемона Байерн Мюнхен, който обаче приема закъсалия Херта в неделя и може да се завърне на трона си. Бохум е точно над чертата с 28 пункта. /БГНЕС