Болдуин искал да завърши филма си "Rust" след убийството

Актьорът Алек Болдуин е искал да приключи снимките на филма "Rust" в седмиците след фаталната стрелба на снимачната площадка. При инцидента загина жена-оператор.

Това сочат документи по делото, цитирани от АФП.

По време на стрелбата Болдуин е държал пистолет Colt като част от репетициите по нискобюджетния уестърн в Ню Мексико. Инцидентът стана през октомври и при него загинаха операторът Халина Хътчинс, а режисьора Джоел Соуза беше ранен.

Филмът беше изоставен на фона на обвинения за това кой е виновен за трагедията.

Арбитражна молба към делото в Лос Анджелис сочи, че Болдуин се е опитал да възкреси закъсалия проект.

„Болдуин положи неимоверни усилия да се свърже с актьорския състав на „Rust“ с надеждата да получи тяхната подкрепа, за да завърши филма“, се казва в документа на адвоката на Болдуин.

„Той го направи както с намерението да почете наследството на Халина, като завърши последната й работа, така и да компенсира Хътчинс и сина му от печалбите от филма. В зависимост от успеха на „Rust“ след неговото завършване и излъчване, това можеше да се равнява на милиони долари", смята адвокатът на актьора.

След стрелбата бяха заведени редица съдебни дела, включително от съпруга на Хътчинс, в които той поиска "съществени" обезщетения от Болдуин и другите продуценти.

През декември Болдуин каза пред ABC, че не се чувства виновен за смъртта на Хътчинс, защото е мислел, че оръжието е безопасно. „Чувствам, че някой е отговорен за случилото се и не мога да кажа кой е. Но знам, че не съм аз“, каза Болдуин.

Властите в щата Ню Мексико разследват как бойните муниции са могли да попаднат на снимачната площадка./БГНЕС