Болдуин поиска ограничаване на бойните оръжия на снимачната площадка

Американският актьор Алек Болдуин, който неумишлено уби операторка по време на снимки на уестърна "Ръст", обяви, че би подкрепил евентуални ограничения при използването на бойни патрони на снимачната площадка. Видеозапис от разговора на Болдуин с репортери беше публикуван от портала TMZ.

"Не мога да коментирам по никакъв начин разследването за убийството на Галина Хътчинс. Това е заповед на шерифската служба на окръг Санта Фе (Ню Мексико)", каза актьорът.

Болдуин обясни, че е имал приятелски отношения с убитата операторка. „Тя беше моя приятелка. В деня, когато отидох да снимам в Санта Фе, аз и режисьорът Джоел я поканихме на вечеря“, каза актьорът. „Бяхме много сплотен филмов екип, докато не се случи това ужасно събитие. Шансът да се случи такова нещо е един на милиард! Колко години във филмовата индустрия в САЩ се ползват оръжия, досега не е имало такъв инцидент“, каза Болдуин.

Той ще подкрепи активно идеята на регулаторните органи да предприемат действия за ограничаване на използването на истински боеприпаси на снимачната площадка. „Не е аз да решавам“, каза Болдуин. И допълни, че истинските патрони могат да бъдат заменени от гумени или пластмасови куршуми. Актьорът все още обмисля дали да участва повече в роли, които изискват използване на огнестрелно оръжие./БГНЕС