Болниците с пунктове за масовата ваксинация

Редица столични болници откриха пунктове и кабинети за ваксиниране срещу коронавирус, предаде репортер на БГНЕС.

От 21 февруари в трите общински многопрофилни болници – Първа МБАЛ, Втора МБАЛ и Пета МБАЛ ще се извършва поставяне на имунизация срещу COVID-19 на желаещите граждани.

В лечебните заведения са разкрити кабинети за извършване на ваксинация от 10 часа. В лечебните заведения, които са разкрили кабинети, е създадена организация да започне поставянето на ваксини. Гражданите трябва да носят лична карта. На място се извършва преглед, преди да бъде поставена имунизацията. Ваксините са на AstraZeneca и се предоставят от Столичната РЗИ.

В УМБАЛ "Св. Анна" - София АД също започва работа пункт за ваксинация срещу COVID-19. Той се намира в Триажния център(в двора) на болницата и ще бъде на разположение на всички желаещи да се ваксинират граждани от 08,00 ч. до 17,00 ч., включително и през почивните дни.

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ също има разкрит кабинет за поставяне на ваксини срещу COVID-19. Той се намира на двора на болницата, в специален фургон, където досега се правеха ПСР тестовете, и ще заработи от 21 февруари – неделя.

По изключение на 21 февруари кабинетът ще работи от 10:00 до 17:00 часа. От понеделник работното му време ще бъде от 9:00 до 17:00, вкл. събота и неделя. Предварително записване не е необходимо. Ваксинирането е с ваксината на AstraZeneca. Очаква се в болницата да пристигнат тези дни и от останалите ваксини.

ДКЦ „Софиямед“ се включва в инициативата за осигуряването на „зелени коридори“ за ваксинация срещу COVID-19, целяща увеличаване на темпа за ваксиниране във всички фази, включително 4 фаза, съгласно националния ваксинационен план. От неделя, 21.2.2021 в Кабинета за ваксинация срещу COVID-19 на ДКЦ „Софиямед“ всеки, който иска да бъде ваксиниран ще може да го направи от 9:30ч. до 14:30ч. без предварително записване. Ваксинациите ще се осъществяват в Кабинет №13, ет.1 на ДКЦ „Софиямед“ - БЛОК 1, бул.“Г.М.Димитров“ 16 с доставената от РЗИ партида ваксини на Astra Zeneka/Oxford. /БГНЕС