Болт се прояви с олимпийска снимка, олицетворяваща „социалната дистанция“

Отказалата се легенда в леката атлетика Юсеин Болт показа, че все още е на няколко крачки пред останалите, когато публикува снимка на АФП, в която се откъсва от опонентите си на Игрите в Пекин със заглавие над изображението: „социална дистанция“.

Болт все още държи световния рекорд на 100 м.

Постът на Болт, включващ снимка на фотографа на АФП Николас Асфури от финала на 100 м през 2008, взриви социалните мрежи, получавайки повече от половин милиона харесвания и 90 ретуита. Тя демонстрира как ямаецът пресича финалната права в китайската столица за рекородното тогава време от 9.69 сек, оставяйки далеч зад себе си останалите спринтьори. „Жестоко“, коментира един потребител в Туитър, докато журналистът на New York Times Кристофър Клери публикува друга снимка на Болт, откъснал се от останалите, със заглавие „самоизолация“. Начинът, по който ямаецът отпразнува триумфа си в Пекин, добави към легендата му, а впоследствие той спечели на 200 м отново с рекордно време. Той прекрати кариерата си през 2017 с осем златни олимпийски медала и настоящият световен рекорд на 100 м от 9.58, поставен през 2009. 33-годишният Болт окуражава ямайците да се самоизолират по време на пандемията от коронавирус, публикувайки свои видеа, в които прави упражнения в дома си и играе футбол с приятел. Той помогна и за промотирането на голям фонд за събиране на средства в борбата срещу заразата – Telethon Jamaica.

След като спря с леката атлетика, Болт – фен на Манчестър Юнайтед, опита да започне кариера във футбола, и бе на проби и игра временно в австралийския Сентрал Коуст Маринърс, преди преговорите за договор да пропаднат. /БГНЕС