Боряна Калейн с две четвърти места във финалите на обръч и топка

Българската гимнастичка Боряна Калейн завърши на четвърто място във финала на топка на Световното първенство по художествена гимнастика в Китакюшу, Япония. Калейн отново остана съвсем близо до бронзовия медал, след като бе четвърта и във финала на обръч по-рано днес.

Боряна Калейн

Боряна получи оценка от 26.350 за изпълнението си с топка и остана на 0.950 от третата в класирането Алина Харнаско от Беларус. Титлата, както и във финала на обръч, бе за рускинята Дина Аверина с 29.125 точки, а сестра ѝ Арина спечели среброто с 27.675. Другата българка във финала на топка Татяна Воложанина заем седмо място в подреждането с 25.350.

Преди това във финала на обръч Калейн получи оценка от 25.700, но бе изпреварена от младата италианка София Рафаели, която се поздрави с бронза. Титлата отиде за Дина Аверина от Русия с оценка от 27.750. Това е трето световно злато за едната от двете сестри Аверина – Арина получи оценка от 24.950, и остана на седмо място във финала. Със среброто се отличи представителката на Беларус Алина Харнаско с 25.950.

Утре ще се проведат квалификациите и финалите на обръч и бухалки, след което ще станат ясни и участничките във финала на многобоя, който ще се проведе в събота. Вчера стана ясно, че националният ансамбъл на България отпада от участие на Световното първенство заради контузия на Лаура Траатс. /БГНЕС