Борел приветства решението за регистрационните номера между Косово и Сърбия

Върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността Жозеп Борел приветства решенията на Косово и Сърбия да признават взаимно регистрационните номера на автомобилите си, съобщи „Коха“.


Борел заяви, че това решение е положителна стъпка към прилагането на Споразумението за нормализиране на отношенията между двете страни. Той добави, че това е доказателство, че е възможно да се постигне напредък в тази посока.

"Ние приветстваме решенията на Косово и Сърбия да признаят официално регистрационните табели на автомобилите си. Решението е положителна стъпка в изпълнението на Споразумението за пътя към нормализация, както и на предишни ангажименти от диалога, свързани със свободата на движение. То доказва, че е възможно да се постигне напредък в развитието на отношенията между Косово и Сърбия, и подчертава постоянното значение на работата в рамките на независимия диалог с ЕС. Това е и стъпка в правилната посока към по-добра регионална и европейска интеграция на Западните Балкани, която в крайна сметка е от полза за гражданите на региона, се каза в изявлението на Борел. /БГНЕС