Борис Бонев: Преговори за коалиция с ГЕРБ няма да водим

Отговор на въпроса дали Борис Бонев остава номинация за председател на Столичен общински съвет, ще даде групата на ПП-ДБ и „Спаси София“ след нова порция консултации с останалите формации в местния парламент, предаде репортер на БГНЕС.


Ние сме оптимисти, че нещата в този срок до четвъртък (30 ноември – бел. ред.) ще бъдат решени в полза на хората и очакваме всеки да прояви необходимия разум. Преговори за коалиция с ГЕРБ няма да водим. Ще водим разговори по политики и приоритети, каза Бонев, след като СОС не успя да избере председател за втора поредна седмица.

Бонев поясни, че кандидатурата му за председател на СОС, е решение на неговата група. Той поясни, че отговор на въпроса дали друг може да бъде тяхна кандидатура за председател на СОС ще дадат като общо решение на групата, след като видят как се развият разговорите с останалите политически сили и видят как се развият нещата. „Има решение на нашата група. Днес беше демонстрирано по категоричен начин, че цялата ни група е напълно единна и това ще остане така, докато не вземем друго решение ”, каза Бонев.

„Очакваме заявеното днес желание за разплитане на възела с Общинския съвет да бъде реализирано чрез присъствие на подобен тип разговори”, посочи той.

Бонев каза, че в рамките на следващите дни ще опитат да установят какви са реалните искания на другите политически сили, за да може СОС да започне да работи.

„Видяхме от колегите от ГЕРБ и БСП, че има интерес Общинският съвет да работи по същество”, поясни той. Бонев призова за разум и увери, че те полагат всички необходими усилия. /БГНЕС