Бориславова: ГЕРБ прекъснаха преговорите, те трябва да търсят подкрепа

ГЕРБ са мандатоносителите, те трябва да търсят подкрепа за кабинета. ГЕРБ прекъснаха преговорите. В деня на връщане на мандата влиза пиар Никола и казва: време е. Четирите дами от ГЕРБ като войници стават, прекъсват изречението и напускат преговорната зала, няма обяснение, няма разбирателство, няма уточнен състав на кабинет, заяви Лена Бориславова от ПП пред бТВ.


Ние разбрахме от медиите, че Габриел възнамерява да отиде при президента в 16 ч. следобед. Ние се опитваме да разберем какво става, но получаваме съобщение, че Габриел ще отиде при президента. Моята изненада е, че Габриел казва, че с демократичност и прозрачност съм тук и внасям този състав. Ние нямаме разбирателство и се случва една лъжа по команда, добави Бориславова. Казва се, че има състав на кабинет. Преговорите бяха прекъснати, това е истината, добави тя. Утре се очаква още един такъв хаос, вместо да имаме преговори, утре очакваме да се внесе решение в НС за избор на Габриел като премиер без структура на кабинет. Е, как после ще се разберем за състав на кабинет. Надявам се, че това няма да бъде извършено, каза Бориславова. Така не се водят преговори. Мария Габриел е казала, че ако зависи от нея, тя няма да внесе папка с имена без да са съгласувани. Кой я е накарал да го направи това? Така не се прави, добави Бориславова. Габриел да намери начин да възстанови доверието. Не знам как ще работи с тези министри, въпреки че тя използва доверието им по този начин, а те обявиха, че нямат съгласие. Отворени сме за разговори и изграждане на доверие, посочи Бориславова.

Василев се извини лично на госпожа Габриел. Не може да очакваме той да се извини на ГЕРБ, че ГЕРБ внесе несъгласуван списък за кабинет. Безспорни са качествата на Асен Василев като финансов министър, уточни Бориславова. /БГНЕС