Бориславова: Гешев обясни слабите резултати в борбата с корупцията с работата на съдилища, служби и МВР

По време на срещата г-н Гешев обясни слабите резултати в борбата с корупцията, че се дължат на работата на съдилищата, на работата на следствените служби, на работата на МВР и на некачественото законодателство, по никакъв начин не е свързано с дейността на прокуратурата. Това каза началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова, след като излезе от прокуратурата, предаде репортер на БГНЕС.

Бориславова заяви, че прокуратурата я е разпитала дали е присъствала на срещата в петък, по какъв начин е изготвен списъкът, който предостави министър-председателят, изготвен с нейно съдействие. Тя е обяснила, че този списък почива изцяло и само на публична информация. Това, по думите й е било казано и по време на срещата с главния прокурор в петък.

„Интересно е обаче от друга страна как когато тази среща бе проведена изведнъж прокуратурата пък имаше възможността да се самосезира, да привика мен, да привика министър-председателя, за да даваме пояснения, без да търси съдействие от тези органи, които й пречат да си върши работата. Надявам се, че ако това е пречката, тя да бъде отстранена и че институциите наистина ще започнат да си взаимодействат, за да може да се борим с несправедливостта, която резултира от тези високи нива на корупция за всички нас“, заяви Бориславова. /БГНЕС