Бориславова няма да влиза в листите на ПП

Лена Бориславова няма да влиза в листите на "Продължаваме промяната". Тя обяви своето решение в социалната мрежа.

"Малко след свалянето на кабинета Петков взех решение да не влизам в предизборните листи. Дойде моментът да споделя причините за това", написа тя.

"През последните 8 месеца направихме първите решителни стъпки към скъсване със схемите на миналото - с кражбите на обществен ресурс, с мафиотския начин на управление на държавата, с шкафчетата с кюлчета. Съпротивата на това минало бе огромна, впрегнаха се всички похвати, работеше се усилено и за изместване на обществения фокус и за компрометиране на Промяната. Е… не откриха кражби, не откриха нечисти сделки, не откриха престъпления, затова атакуваха лично", заявява Бориславова.

Според нея да се занимаваш с политика в България има своята цена.

"Аз нямам право да я прехвърля върху екипа и работата на „Продължаваме промяната“. Най-накрая имаме шанс да скъсаме окончателно със стария, изчерпан модел на управление, в който някой вожд се разпорежда с хората, с бизнеса, с мечтите и живота ни. Нищо, най-малко пък моето име, не трябва да отклонява вниманието ни от тази цел. Промяната зависи от силни личности, но е по-голяма от всеки от нас поотделно", подчерта тя.

Бориславова благодари на Кирил Петков и Асен Василев, както и на целия екип на ПП, че са я разбрали и подкрепили, както във всеки друг момент от работата ни досега.

"От изборите на 2 октомври зависи промяната да продължи и да довършим започнатото. За да си дадем шанс да живеем, да се развиваме, да се борим, да бъдем щастливи - тук и сега", напомня Бориславова. /БГНЕС