Борисов: Ако някой има зор за кадрови назначения, да го прави, ПП носи цялата отговорност

Този нов сезон трябва да приемем конституцията, КПКОНПИ, да пуснем плана за възстановяване, да напреднем достатъчно по Шенген и Еврозоната и да приключим, смисълът да направим правителство беше само този. Ако някой има голям зор за кадрови назначения, да го прави. Назначенията никога не са били важни за нас. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.


Имаме и критики, добави Борисов. Ние не сме се събрали, защото се харесваме и обичаме, докато вървят 5-6 неща, за които сме се събрали, правителството ще върви заедно, коментира още Борисов.

Казусът с главния секретар е решен. Преди седмица казах, че все пак президентството е сериозна институция и надали ще си сложат проблем на главата. Не е редно едно правителство да не може да направи всичко, което счита за правилно с хора, на които вярва, подчерта Борисов.

ПП носи цялата отговорност. 10 зам.-министри имаме, един министър и вицепремиер от 18 или 19, да, ние подкрепяме важните неща, свързани с законодателството, по другите теми, Денков, вътрешният министър трябва да разговарят с президента и медиите, не ние, коментира още Борисов.

Алексей беше близък с бащата на Кирил Петков и тях, той търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези 5 поредни избора, поне за законодателната рамка. Аз казвам истината. Среща сме провеждали с него, той с тях, обратно, за да може крехко доверие да си имаме. От мен предложение за пост не е получавал, по време на разговорите не, ако има нещо друго, това не е към мен въпрос, добави Борисов. /БГНЕС