Борисов: Асен Василев обвини Радев и неговите хора в кражба

Промяната нанесе щети, които нямат поправяне. Няма как да има безплатен обяд накрая, няма как да лъжеш в цифрите, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Силистра.

Асен Василев каза, че 16 млрд. имало във фискалния резерв, а фискалният резерв към днешна дата е 12,4 млрд. От 16 като се извади 12,4, колко се получава, милиарди е разликата, посочи Борисов.

А на 17 януари 2023 г. се тегли 1,5 млрд. евро, това са 3 млрд. лева, извадете от 12,4 три милиарда, с какво ще се плащат, пенсии, заплати и всичко останало. Това ние го говорихме седмици наред. Веднъж обраха хората по лев литър бензин и нафта, обраха ги от газа, това, което струваше 100 лева, го плащаха 130, сега продължаваме да харчим скъп газ. Така че който иска да продължи грабежът, да продължава, аз още веднъж казва, когато седмици наред Шишков и Демерджиев говореха само за ГЕРБ, нито един журналист не каза това е намеса в изборите. Днес, когато извадиха с какво разполагаме, това са чудовищни неща. Мисля, че няма да допуснем бордът да бъде мърдан, но вече излезе и лъжата, която говореха за еврозоната. Освен инфлацията, ние нямаме критерий, на 3% дефицит, ние казваме, че е 7, а то е 6,9%. Така че Промяната нанесе щети, които нямат поправяне, каза Борисов.

Василев обвини Радев и неговите хора в кражба, че искат да откраднат, заяви Борисов. Ние не сме били в управлението по никакъв начин, каза Борисов.

От година и половина говорим за безобразното теглене на заеми всяка седмица. Няма как да не дойде Видовден, категоричен е Борисов.

Лошо е, че вересиите на Асен Василев ще ги плати честният бизнес, бизнесът, който е на светло, бизнесът, който произвежда, това ще е един огромен и ужасен данък в момента. Това, което се хвалеха, че не вдигали данъците, сега изведнъж ще ни порежат, тол такси, това ще доведе до ново вдигане на цените, посочи Борисов. /БГНЕС

Тагове: