Борисов: Асен Василев умно предложи да отложим Бюджета за след изборите

Споразумението, което подписахме с енергетиците е, че държавата няма да ги затваря принудително. Може сами да затворят по икономически причини, но държавата няма да ги затваря принудително. Ние имаме притеснения дали кабинетът ще го изпълни, но ние нашата работа сме си я свършили.


Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев при откриването на предизборната кампания на партията в Хасково, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Какво спорим с Делян? За пет избора държавата похарчи 1 млрд. лв., и ако не бях направил този компромис, щяхме да сме похарчили поредните 140 млн. лв. държавни пари. Всички виждаме, че служебните правителства нищо не направиха, абсолютно нищо. И много журналисти заеха ключови длъжности без да бъдат избрани, бяха назначавани.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Стана ми жал да харчим нашите пари, държавните, за избори. И всеки избор освен енергия, струва по 130-140 млн. лв.

Какво загубихме през тези 3 години? Санирането, в което работеха само малки фирми. Нямаше по-социална политика за това.

Парите на държавата в момента са на дъното, и затова Асен Василев предложи да отложим бюджета за след изборите. Сега е трудно, но ще видите като ви изберат, предупреди Борисов.

Опитаха се да унищожат ГЕРБ като СДС, като БСП, но структурите ни са силни. Делян Добрев върши много работа. Преди година още ПВУ беше готов, но колко време умишлено не го внасяха. И ние сме си виновни, защото ние си ги избрахме такива. Сега следва да ги изтърпим. Подиграваха ни се - "умнокрасивитета", когато казвах, че е хубаво да има мазнинка за тежките времена, държахме 12-16 милиарда резерв. Сега нямаме еврофондове, нямаме ПМС, нямаме нищо, каза още Борисов. За три години нищо не се случи по регионите. Каквото и да говорят за нас, мигранти нямаше, саниране и стабилност имаше, дори за градове, в които не управлява ГЕРБ. 176 млн. лв. са инвестирани в Перник, който се смята за червен град. В Троян също, дори кметицата от БСП каза при откриването на мост, че ние сме дали парите.

И в същото време трябва да водим кампания, а цял ден сме с Кирил Петков заедно. Днес говорихме за модернизацията на службите, благодарен съм му, че разбра. Десетилетия се сменяше началника и се смяташе, че това е обновяване на службата. Но има нови предизвикателства, новите технологии искат съвсем различен подход към киберпрестъпленията и ДАНС, допълни лидерът на ГЕРБ. /БГНЕС