Борисов: Аз няма да съм кандидат за премиер в новия кабинет

Звучи нескромно, но по-подготвен човек от мен няма. Не случайно сме първа политическа сила. Много хора държат да съм аз, но винаги съм считал, че обединението прави силата. Аз няма да съм кандидат за премиер в новия кабинет, който ще бъде предложен от ГЕРБ. Ще бъде предложен друг кандидат. Това заяви във Велико Търново Бойко Борисов.

Не е редно и аз като Радев да тръгна да разделям нацията на две. Аз ще предложа друг министър-председател с много европейска, НАТО-вска ориентация, заяви Борисов. Имаме една седмица по Конституция да съставиме кабинет, продължи той.

Ще останат и стари министри, ще има и нови, добави той и отказа да отговаря на повече въпроси по темата.

Той призова към отговорност и другите партии в парламента.

На въпрос дали предложението за премиер ще е Томислав Дончев, Борисов отговори категорично "не" и допълни: не, че не заслужава. Нека да получим мандата, много сериозно ще се отнесем, заяви Борисов.

Нали досега бяхме на избори - те бяха честни, прозрачни, за какви избори говорите? Харчете си парите тогава, обърна се Борисов към журналистите, попитали го дали е готов за нови избори. Той припомни, че никой не оспорва резултатите от вота.

Запитан дали ще има промени в ръководството на ГЕРБ, Борисов каза, че има градове, в които резултатите от изборите не го удовлетворяват, визирайки София, Стара Загора и Бургас.

Милиарди инвестиции се направиха в София - метро, автобуси, тролеи, тангенти и какво ли не. В Стара Загора няма нещо нанаправено или Бургас, коментира той и добави: По никакъв начин не съм свалил доверието нито от Йорданка Фандъкова, нито от Митко Николов, но там резултатите ще се анализират и трябва да се отговори на въпрос защо. Ще направим анализ, може би не сме показали достатъчно. /БГНЕС

https://www.facebook.com/100006542380422/videos/3063966650498051/