Борисов: Бързи избори, държавата е катастрофирала

Трябва да има мир, разбирателство и толерантност. Изборите са само един ден. Те отминават, но ние продължаваме да живеем заедно. Партньорите се намират в живота, на терен, по време на избори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов коментира дали ще подкрепи експертно правителство.
„Няма да подкрепяме никакво правителство… Бързи избори и ще има друга изборна ситуация. Тогава слагаме принципите на масата – евроатлантически“, подчерта той и добави: „Държавата отива на избори, защото всички партии знаят, че държавата е катастрофирала във всяка една сфера. Газ, ток няма, натрупани са огромни дългове“.
Лидерът на ГЕРБ заяви, че те могат да направят правителство, ако желаят, чисто математически. В същото време той обвини „Продължаваме промяната“, Асен Василев и Кирил Петков, че не са искали да направят кабинет.
„За мандата не, че не можем да направим математически правителство, те не искаха да се направи правителство. Имитираха, че правят правителство. Ако направят правителство, газът ще поскъпне с 32%, а газ няма. Те искат да прехвърлят този проблем на Румен Радев и бъдещ служебен кабинета“, обясни Борисов.
Той заяви, че подкрепя смесено гласуване. „Хората ми казват, че се притесняват от машинното гласуване. Не се страхувам от машинното гласуване, страхувам се, че ще направят далавера с няколко процента за една партия“, каза Борисов и добави, че когато властта е в Рашков и Василев не може да сме сигурни за резултатите от вота.
Той отбеляза със съжаление, че България отива към катастрофа. И тази катастрофа е резултат от управлението на Кирил Петков, който пък е отговорност на президента Румен Радев.
„Пълна катастрофа – инфлацията; пълна катастрофа – цените на храните…“.
Борисов подчерта, че падналото правителство не е имало смелост да вземе важните решения. Той подчерта, че ако не беше ГЕРБ да вземе инициативата за разрешаване на спорните проблеми с РС Македония, като се приеме френското предложение, сега в София щеше да е толкова тежка ситуацията, както в Скопие.
Лидерът на ГЕРБ припомни: „От три кризи съм вадил България – гръцката криза, кризата с мигрантите и ковид кризата“. /БГНЕС