Борисов: България не може да не води прагматична външна политика

Като тежка определи премиерът Бойко Борисов приключилата среща на върха между държавите членки на ЕС и на Лигата на арабските държави. По думите му независимо от огромните различия само диалогът може да помогне в борбата с тероризма, миграцията, трафикантите, предаде БНР.

"Десетки милиони са готови да тръгнат", каза Борисов и подчерта ролята на Саудитска Арабия в региона.

“Ако нещо се разклати в Саудитска Арабия, Сирия е като пионерска организация в сравнение с тях. Вие виждате миналата седмица за 100 млрд. долара въоръжение взеха от Индия, за 10 млрд. с Китай договори и в своето изказване сега казах, че сме притеснени в черния списък, в който ни вкараха. Защото ние инвестирахме много и в посолство, и във взаимовръзки", подчерта министър-председателят.

България не може да не води прагматична външна политика, подчерта още премиерът, като беше категоричен, че България не прави нови приятелства, а надгражда нови.

“Миналата събота с вицепрезидента на САЩ Пенс говорим за НАТО, четвъртък и петък Столтенберг е тук, генералният секретар на НАТО, с огромна делегация, в понеделник идва премиерът на Русия. И никой от тях не си позволява да каже защо едните за сметка на другите или обратно. Оттатък Черно море са Турция и Русия, каза Борисов. /БГНЕС