Борисов: Човек на Манолова ми поиска 3 млн., в неделя готвят сценарий с ромските гласове

Партийната битка приключи още миналата неделя и резултатът е категоричен, заяви пред бТВ премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

За него битката в София вече е приключила между партиите и каза, че според него разумът на 3 ноември ще надделее.

БСП и Манолова нищо не могат да покажат – нито паркове, нито подлези. Тях ги бива в аферите. Те веднъж завлякоха прокуратурата с Костинброд, сега имат подобен сценарий за неделя и го правят цяла седмица, каза Борисов.

От „възмутен човек в екипа на Мая Манолова” Борисов разбрал какъв е сценария за неделя и го обяви в ефир:

„Всеки човек знае, че в София ромските гласове не могат да променят изборите. В неделя няколко групи роми ще бъдат снимани как отиват под строи да гласуват за г-жа Фандъкова, това ще се качва в мрежите, изведнъж няколко телевизии ще излязат да следят и те ще дадат пресконференция как се подменя вотът”, обяви Борисов.

Той съобщи, че „човек с Б.” му предложил да спечели изборите срещу 3 млн. още първия път, когато е участвал в местния вот в София. Този човек сега работи за Манолова, съобщи Борисов.

„Един от тях ми поиска 3 млн., за да ми покаже как се правят избори. Знам ги тези хора”, каза още Борисов и продължи по адрес на основния претендент срещу ГЕРБ в столицата: „Братя Галеви са ѝ помогнали много, чрез ромските лидери. Това, че ги търсим с червени бюлетини не означава, че не влияят на ромските лидери накъде отвън”.

Запитам за спада в подкрепата за ГЕРБ и за популярността му, премиерът каза, че управлението и работата винаги намаляват популярността. За пример той даде Владимир Путин иу Ангела Меркел, които са дълги години световни лидери.

Относно резултатите в Ямбол и в Русе, където ГЕРБ отива на балотаж в неделя. Премиерът каза, че резултатите в тези градове показват, че тръгналите си от ГЕРБ играят срещу ГЕРБ. Там където „проветрихме” партията нямаше много време да наложим новите кандидати, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че обявената като кандидатът по успешния „модел Фандъкова” Диана Иванова не е била първоначалния им кандидат за кмет на Русе. Даже истинският ни кандидат се оказа, че няма 6-7 дена уседналост. Имахме по-добър кандидат, каза още Борисов.

(В Русе броят на недействителните гласове е 1 725. На балотаж отиват Пенчо Милков от БСП, който има 19 297 гласа. Диана Иванова от ГЕРБ има 13 792 гласа – бел ред.).

Колкото до бившия „втори човек в партията”, Борисов заяви, че не знае за плановете на Цветан Цветанов. В края на ноември премиерът ще бъде в САЩ, където съобщи, че ще се срещне с Доналд Тръмп. Тогава ще разбера какви планове има, посочи Борисов. След неговите (на Цветанов - бел. ред.) изказвания за смесените райони – той обиди партията, обиди мен, обиди всички, призна премиерът.

Относно избора на нов главен прокурор премиерът каза: За мен не е проблем изборът на Иван Гешев за главен прокурор. Навремето ние с Христо Иванов променихме закона.

Партиите в център дясно да не си затварят вратата за нас, защото ще дойде ден, когато на тях ще им потрябваме, призова в заключение Бойко Борисов. /БГНЕС