Борисов: Държавата не е играчка за политици

В интервю за списание "L'Europeo", дадено на 3 април, в деня за размисъл, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново издига тезата си, че неговото правителство се е справило с миграцията и пандемията, докато политическите му опоненти нямат необходимия опит. Борисов публикува запис от интервюто си в профила си във Facebook.

Държавата не е играчка за политици. Тя е хлябът, здравето, образованието на хората. Нужна е отговорност и работа всеки ден, коментира Борисов.

Борисов коментира, че БСП са експерти по фалиране на банки, че ако са получили мандата, алтернативата пред "Демократична България" е било правителство на малцинството, без стабилна парламентарна подкрепа и че държавата е в добро финансово състояние. Борисов отрича да има проблем със свободата на словото у нас, като посочва, че е дал възможност на опозицията да се изявява, колкото си иска. Признава, че партията му винаги е била в коалиция с други формации.

"Ако целим хаос в държавата, ако целим да я фалираме, ако това им е целта - то много лесно ще стане. И точно когато трябва Планът за възстановяване да се задейства, и действително най-добрите експерти, а те са в нашата партия, Любен Дилов знае, другите просто не могат да се справят. И пак, както във всяко управление на БСП, ДПС и други, спират фондовете, спират парите, за шест месеца приключва всичко. Разбира се, и световните шампиони по фалиране на банки, каквито са БСП - над 23-4 ли, колко са фалирали по тяхно време - последната беше КТБ, си спомняте. След това милиарди плащаме първата година, за да излезем от дупката, в която са ни вкарали", заявява Борисов. /БГНЕС