Борисов: Да се отстранят незабавно директорите на трите болници, гледали как детето умира

Премиерът Бойко Борисов нареди на здравния министър Кирил Ананиев да отстрани незабавно директорите на три болници заради смъртта на 3-годишното дете в София, предаде репортер на БГНЕС.

„Видяхме се с родителите на починалото дете. Докато траят проверките на прокуратурата и съдебно-медицинските експертизи искам да отстраниш всички директори на болници и всички, които са замесени в процеса. Говорете с прокуратурата да ползват ВМА за експертизите. Там са едни от най-добрите лекари. Трябва да има възмездие. Това бездушие да гледат детето, да го… разстроих се. Незабавно да се махат от там, докато свършат проверките и се намерят виновните“, нареди премиерът.

Направихме детски отделения, инвестирахме, толкова пари за здравеопазване се дават, продължи Борисов и съобщи, че на днешното заседание ще бъдат отпуснати допълнително 6,7 млн.лева за изплащане на данъците на болница „Лозенец“. „Ние само отпускаме пари, а ефектът е разплакани родители“, отбелязва с огорчение премиерът.

На днешното заседание министрите отпуснаха допълнително над 51 млн.лева за еднократни бонуси към пенсиите за декември в размер на 40 лева. Бонуси ще получат онези пенсионери, чиито пенсии не надвишават 363 лева, което е линията за бедност за 2020 година. Ще бъдат подпомогнати над 1,2 млн.пенсионери, съобщи Петков./БГНЕС