Борисов: Данъците си остават, мощно инвестираме в образование и инфраструктура

По-хубаво от износ няма – за една фирма, за една държава. Десетки нови заводи се строят. Как няма да спечелим Асеновград, че Пловдив и Асеновград от двете страни със заводи се съединиха. Това каза премиерът Бойко Борисов, който тази вечер присъства на връчването на наградите „Мистър и Мисис Икономика” в София Тех парк, предаде репортер на БГНЕС.

От последните 10 години вървим заедно и успоредно все нагоре, каза Борисов пред събралите се представители на бизнеса.

В света има огромна задлъжнялост и Световната банка само преди няколко дни го обяви. (Глобалният дълг - както публичен, така и частен - достигна най-високия връх досега от 188 трилиона долара – бел. ред.). Това представлява огромен риск, особено за малки държави. Затова ние много внимателно харчим. Харчим за образование на първо място, заяви Бойко Борисов.

В България се строят нови заводи, а износът бележи близо 4% ръст, което е добре за бизнеса и за държавата.

От Търговище чак Шумен се вижда по магистралата, посочи премиерът и изреди магистралите и големите инфраструктурни проекти, които се работят из цялата страна. „Работи се на пълни обороти, с хиляди машини“, категоричен беше министър-председателят и добави, че става дума за огромни обекти, каквито не са правени никога.

Данъците си остават тези, мощно инвестираме в образованието, спорт, екология, инфраструктура, заключи премиерът. /БГНЕС

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2583901788504542/