Борисов: Даниел Митов ще бъде кандидат за премиер

Премиерът Бойко Борисов предлага Даниел Митов за министър-председател. Борисов се включи на живо във фейсбук и обяви предложението си за премиер. Кабинетът ще го кажем, когато получим мандат, добави Борисов. Ще чакам, гледам, помагам и ако трябва ще се намеся, обяви още той.

Сега ще се дръпна като премиер и депутат, да видим дали ще забравят Бойко Борисов. Влади Горанов ще стои в централата с мене, каза Борисов.

Искам да сте много отговорни, призова съпартийците си Борисов. Още утре внесете мажоритарните избори, призова той. Новите лица са добре забравеното старо, каза Борисов.

Българският народ показа голяма мъдрост. Слави Трифонов безспорно е най-успелият в шоубизнеса, направил е бизнеса си печеливш, но дойде на друга сцена, тук трябват смели и бързи решения. Не, че съм уморен и остарял. Ние не сме Христо Иванов да сваля кметицата на Красно село и какво като сваляш отговорност. С пълномощно не се управлява, а с лична отговорност, на лидера. Кабинетът ще го кажем, когато получим мандат. Ще чакам, гледам, помагам и ако трябва ще се намеся. Толкова грозно постъпваха през тези месеци тези хора, толкова долно, жълто, лично и гадно и към семейството ми, и към дома ми. Колкото и да казват, че съм остарял, не ги съветвам да ме предизвикват, подчерта още Борисов.Христо Иванов е четвърти в Бургас, сега може да отиде да бутне Росенец. Има прекрасната възможност да събори всичко. Сега да ги видим дали ще стъпят пак на Росенец. Да видим дали новите лица ще съборят Росенец, каза още Борисов.

Или утре, или вдруги ден ще направим извънредно заседание, ще изтеглим контингента от Афганистан. Това ще направим през следващите дни, отбеляза Бойко Борисов.

От СДС ще ги искам в кабинета. Ще има министър в кабинета от СДС, съобщи още Борисов. Искам да поздравя Слави Трифонов. Мислех си, че няма никой друг освен нас, който може да бие БСП. Той ги би, каза Борисов. /БГНЕС