Борисов: Десницата от ДБ са бившите деца на червената номенклатура

Много съм огорчен от нашите приятели, но ние трябва да спрем да ги наричаме десница от ДБ, това са бившите деца, внуци на червената номенклатура. Това каза премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на националната работна среща на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Премиерът Борисов отбеляза, че в някои градове със СДС са успели да излязат с общи кандидати, а в други – не.

„В някои градове с колегите от СДС бяхме противници, където коалицията не можа да излъчи единна кандидатура. После борихме с политически мотиви – някъде победиха те, някъде ние. Но когато става въпрос за антикомунизма, демокрацията, няма какво въобще да се замисляме. Някак си услужливо една седмица слушах само за Благоевград и Русе. Ами, Севлиево, Габрово, Търново, Свищов, Горна Оряховица няма ли ги на картата, уважаеми господа? А Ловеч, Кюстендил, Враца, Монтана?“, запита министър-председателят.

Премиерът отговори и на обвиненията на лидера на БСП, който в Народното събрание каза, че са били репресирани хора след изборите в Благоевград и Пазарджик. "Моля, Корнелия Нинова да ми изпрати лично репресираните хора, за които говори. Ако се окаже, че е вярно във вторник аз лично ще им се извиня и този, който си го е позволил ще понесе отговорност, ако това е истина", заяви премиерът. Борисов каза, че на фона на всички битки срещу тях, ГЕРБ е спечелила изборите в градовете на тримата му опоненти - Кюстендил, с. Славяново, Мизия. /БГНЕС