Борисов: Дори в спорта паднал човек не се рита, това е основен закон

Винаги съм бил за истината. След като има в обществото няколко виновни страни и мнения, най-добре да има такава комисия, за да се разгледат фактите и обстоятелствата около протеста срещу БФС, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.


Обществото има нужда да разбере кой, защо и как разреши на агитки да проведе такъв протест. Кой вкара хората в тесните улички, попита Борисов. Дори в спорта паднал човек не се рита, това е основен закон, подчерта той.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че според него не би трябвало заместник-министърът на МВР да го избират ПП-ДБ. “Съответно оперативният заместник-министър Темелакиев, който го

отстраниха, беше заместник-министър на Бойко Рашков, така че не ги разбирам”, припомни той.

“Ако Василев работи по начина, по който в момента и се договорим, че между първо и второ четене това се случи, тогава ще действаме по един начин, ако не по друг. Донус-бонус няма да го подкрепяме”, каза Борисов.

Той коментира, че има разбирателство с финансовия министър. “Министър Асен Василев разбра, че НС е този, който взима окончателното решение. В последните дни работи активно с нашите депутати, което трябва да продължи”, каза още Борисов. /БГНЕС