Борисов: ГЕРБ не осигурява кворум на тези, които се отказват от правителство само заради петрол

Ние не сме партия, която осигурява кворум. Не отговарям нито за ДПС, нито за Пеевски. ГЕРБ взимат самостоятелни решения. ГЕРБ не осигуряваме кворум на тези, които решиха да се откажат от правителството само заради петрола.


Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като днешното пленарно заседание на Народното събрание се провали поради липса на кворум. Няма да бъде прегласуван и вотът на недоверие към кабинета, предаде репортер на БГНЕС.

Ние с ДПС действахме единно, когато РС Македония трябваше да бъде приета, когато трябваше да бъдат дадени бронетранспортьори и ракети от С-300 на Украйна, когато трябваше да бъде сменено ядреното гориво за АЕЦ „Козлодуй“, допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново бе категоричен, че шефът на Български футболен съюз Борислав Михайлов незабавно трябва да си подаде оставката.

Според него след снощния погром в центъра на София оставка трябва да подаде не вътрешният, както поискаха от ПП-ДБ, а спортният министър.

Трябва да си подаде спортният министър оставката, затова че нагнетяваше няколко дни напрежението, каза Борисов.

Според Борисов, ПП-ДБ са готови правителството да падне заради “Лукойл”.

“Как така заради този петрол пусти и тези пари явно са готови да падне правителството, готови са да се обединят с опозиционните уж партии - “Възраждане”, ИТН и БСП и да е по-важно от правителтвото”, запита Борисов.

“Лукойл” е частна компания, пряко подчинена на Кремъл и парите отиват натам. Че са правени нарушения, надявам се да стане ясно. Делян Добрев е във Вашингтон ще разкаже и покаже това, което говорим тук. Въпросът не е кой министър да си даде оставката, а защо е толкова важно, посочи той. /БГНЕС