Борисов: Гласуваме против правителство, има данъчен терор

ГЕРБ ще гласуват срещу правителство на „Има такъв народ“. Ще обявим кандидата си за президент, когато му дойде времето. В страната се осъществява данъчен терор.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

„ГЕРБ-СДС трябва да стоят максимално отдалечени от тези партии на омразата, които не зачитат волята на народа и не се отнасят с уважение“, каза Борисов и припомни, че ИТН имат само с 0,5% повече гласове, отколкото ГЕРБ на изборите на 11 юли. Партията на Слави Трифонов е спечелила вота благодарение на гласовете от чужбина, добави Борисов.

Той подчерта, че ГЕРБ искат да са на „много ръце разстояние от това, което се случва в момента“. Борисов заяви, че провеждането на нови избори ще бъде безотговорно.

„Отиването на избори отново е безотговорно. Демокрацията е голяма отговорност. Тя може да се упражнява от свободни хора, които мислят. В ЕС са преценили, че машинният вот може да се манипулира, затова го няма никъде. Наложиха страх такъв какъвто не е имало от комунистите. Кръстникът на всичко това е Румен Радев“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че партия ГЕРБ не може да бъде изчегъртана.

„Направили сме толкова много неща, така че не може да бъдем изчегъртани. За тези две месеца Стефан Янев не е направил нищо. Дори Планът за възстановяване не е готов. Другите държави ще отидат за втори траншове, а ние още нямаме план. За ваксинацията не искам да говорим. Ние сме хора с опит и знаем какво да се препълнят болниците“, каза той.

Борисов заяви, че не е очаквал толкова добро представяне на неговата партия на парламентарните избори, имайки предвид полицейският и данъчен натиск, който е оказан в цялата страна. „ГЕРБ се представи прекрасно на изборите при този натиск и мачкане на структурите, особено в провинцията. Ходят с полиция, навсякъде вкарват данъчните“, каза той.

На въпрос кога ГЕРБ ще обявят кандидатурата си за президент, Борисов отговори лаконично: Когато му дойде времето.

Той напомни: "Ние все още не сме решили елементарното задание за 1-ви клас дали ще има правителство или не. Когато се създаде такова, ще видим как са разположени политическите партии и тогава нашият кандидат ще бъде излъчен"

Ние в момента сме опозиция. Пожелавам на всички успех, дано да съставят правителство, каза още Борисов.

На въпрос на БГНЕС как оценява кандидата на ИТН за премиер, Борисов отговори: „По-скоро на външен вид е симпатичен, не се кокорчи. Въпросът е как ще направи връзката със Слави Трифонов, човекът на деня, който носи цялата отговорност е Станислав Трифонов“.

Според него всяко решение, което ще бъде взимано от този премиер трябва да има подкрепата на Слави Трифонов, за да може парламентарната група да го подкрепи. „Следва много сложна парламентарна игра, как ще си я играят – не знам, не е моя работа“, каза още Борисов.

Според него обаче в сегашния парламент алтернатива няма и ГЕРБ няма да се опитват да реализират втория проучвателен мандат: „Не съставят ли правителство в тоя мандат, няма шанс да има друго правителство. Корнелия Нинова я гонят от партията по Бузлуджа, несериозно е тя да прави правителство с 30 депутата, превърнаха държавата в кръжок!“. /БГНЕС