Борисов: И днес им даваме време, няма да се откажем от Габриел

“И днес им даваме време да мислят, затова и не внасяме точката за кабинет за гласуване в пленарна зала. Заявяваме категорично, че няма да подкрепим втория мандат”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента, предаде репортер на БГНЕС.


“Вместо да се извинят, те отиват още по-далеч. Ние сме предложили само премиер. Те не искат правителство”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и позицията на ПП-ДБ Мария Габриел да не бъде следващия премиер. “Защо трябва да се отказвам от Мария Габриел. Един човек я е обидил. Асен Василев е намерил подходящото време да дезертира. Той просто иска да стане водач на тези, които не ни обичат”, каза Борисов, след което подчерта, че след финансите на Василев ще трябва да се връщат пари от бюджета по ПВУ.


“Той, ако остане финансов министър, трябва да си оправи кашата. МВФ казва да си вдигнем данъците, да не говорим за енергетиката как Василев взимаше пари от Фонда за енергийна сигурност”, обясни Борисов. Той бе категоричен, че подкрепа за втория мандат няма да даде. /БГНЕС