Борисов и Хекимян закриха предизборната кампания със заявка за победа

Работата за София трябва да продължи, за да може София да бъде по-чист, по-подреден, по-сигурен и още по-хубав град. Това заяви кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на столицата Антон Хекимян по време на закриването на предизборната кампания, предаде репортер на БГНЕС.

„С убеденост знаех от самото начало, че попадам в отбор, който може да работи. Сега съм категоричен, че отборът на ГЕРБ-СДС не само може да работи, може да носи отговорност, знае как да управлява и има ясен план за това как София може да бъде още по-добър град за живеене“, категоричен е Хекимян.

Кандидатът за кмет на столицата отбеляза, че София се превърна в двигател на държавата и сега следва да докажат, че по никакъв начин няма да бъде натисната спирачката на държавата.

„Две години и половина държавата буксува и аз знам, че вие знаете отговорът защо. Защото в нейното управление участват хора, които разделят, мразят и спират. Ние не сме от тях, така не може да се управлява нито държава, нито град“, каза той.

Хекимян посочи, че опонентите му продължават да дължат отговори „защо спираха парите за София, за метрото, за канализацията в северните райони, защо не даваха пари за градския транспорт, когато той беше в криза и предлага цената на билета да бъде по-висока, защо не дадоха пари за детските градини“.

Той определи и като „безпрецедентна ситуацията министърът на финансите да влезе директно в предизборната кампания, за да защити своя кандидат и своя спонсор“.

„Промяната не искат да носят отговорност и доказаха, че не могат да управляват. Много бързо се опитаха да забравим, че Кирил Петков и Корнелия Нинова само до преди няколко месеца управляваха заедно и сега се опитват да ни убедят, че техните кандидати са алтернатива един на друг“, посочи Хекимян и добави, че софиянци не заслужават сглобки.

Той отбеляза, че хората не дават доверието си на сглобки, а на тези, които могат да носят отговорност.

„Когато казах, че ще спазваме стандарти, те не означаваха само стандарти в строителството и в начина, по който ще се управлява градът, а и в начина, в който поемаш политическата отговорност. В липсата на отговори от мнимата Промяна и в липсата на поемане на отговорност, виждаме само стандарта в политическото и гражданското лицемерие“, каза още Хекимян.

Кандидатът за кмет на София подчерта, че софиянци искат подреден, чист, сигурен град, стабилност, отговорност и достойно отношение, като допълни, че това е градът, който произвежда 40% от БВП на страната и определено не заслужава експерименти.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от своя страна заяви, че главните им опоненти „лъжата я нямат за нищо“.

Той се обърна към кандидата за кмет на ГЕРБ-СДС с думите: „Социологическите агенции ми даваха, Антоне, четвърто място. Два пъти мажоритарно ги бих в София. Един шадраван нямаше в София, 40 – 50 детски градини бяха приватизирани и продадени. Но ние успявахме и с всеки мандат давахме на софиянци все повече и повече.“

„Махнете днешната конюнктура, тази омраза дори не я разбирам“, каза Борисов и обясни, че изборите в неделя ще свършат и 4 г. тези хора, които сега умишлено ги насъскват да мразят, ще трябва да работят и заедно да взимат решения в полза на софиянци.

Той отбеляза, че кметът на София неслучайно е четвърти по държавния протокол, защото управлява град, в който е президентството, Министерският съвет, всички министерства и пр.

„Отново ни обвиняват, че имаме нещо с кодовете, които са снимани. Ние никога не сме били против машините. Няма да ги коментирам, но казах, Антоне, да се опитаме да си представим обратната ситуация – как примерно Томислав Дончев снима, качва си на флашки. Щом е един принтер, защо снимаш? Папарак ли си, какъв си“, попита лидерът на ГЕРБ.

Борисов допълни, че притеснителното за него най-вече е, че това влияе на хората, ако нямаме сигурност, ако нямаме радостта да отидем почтено да гласуваме, да ни се отчете гласът и най-добрите да победят да са честни избори. „Но в самите записи това беше описано ясно и точно. Ала-бала ни направи будала накрая“, каза още той.

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че „това нас ще ни направи по-силни, а тях ще ги направи по-слаби“.

„Много работи сме направили. Хората всеки ден го виждат, виждат и какво се случва в държавата“, каза още Борисов и призова симпатизантите на ГЕРБ-СДС да гласуват за Антон Хекимян за кмет на София с номер 76.

„Исках да се отворим повече към гражданите, да имаме кандидат, който е гледал отстрани тези процеси и може да отстрани грешките. Изключително трудно се съгласи, но той се съгласи, само защото съм му гарантирах вашата подкрепа на 100%, иначе няма да е честно, ще сте предали не него, а мен, а толкова години сме правили заедно толкова хубави неща“, каза той.

Каквото и да реши ЦИК, ние няма да се месим – с хартия, с машина, заяви Борисов, аз съм сигурен в нашата победа.

„Да не объркат и София, както объркаха и страната. Абсолютно същото ще се случи и в София, каквото е и в парламента. Антон Хекимян е достоен кмет, достоен човек, не очаквах, че с толкова хъс и желание ще му се работи тази работа. Исках да ви призова и заради мен да гласувате за него. Това момче направи много, даде от себе си много, заложи от себе си много. Дойде да работи за обществото“, заключи лидерът на ГЕРБ. /БГНЕС