Борисов: И Мангъров ще се ваксинира

Премиерът Бойко Борисов и здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов инспектираха център за разпределение на пациенти с COVID-19 към една от болниците в София.

Ваксината ще стане като санирането - в началото минаваха като емисари да плашат хората с измишльотини, сега като видяха колко е хубаво, кметовете само това питат - кога ще продължи санирането, коментира Борисов. "Мерките навременни, много точни, максимално щадящи свободата, правата на хората, движението им. Резултатите и на смъртността и на заболявоемостта спаднаха", каза още премиерът.

Според него лекарите все повече ще обясняват на хората ползите от ваксинацията, личните лекари подробно ще разясняват, а и ще дойдат различни ваксини.

Премиерът съобщи, че е разговарял и с критика за повечето мерки на държавата в кризата - д-р Мангъров от Инфекциозна болница, като той също е заявил, че ще се ваксинира. И него го ваксинирайте публично, защото ми каза, че е 100% за ваксините, допълни Борисов.

699 души са ваксинирани от вчера, като най-много са в Пловдив, след тях са в София и Бургас. Нямаме данни за странични реакции, има съвсем лека болка от мястото на убождането, което е съвсем нормално, обясни здравният министър проф. Ангелов. /БГНЕС