Борисов: Искат хаос, нови избори ще са крах за държавата

Имаме най-ниското представителство на българския народ в парламента, по-ниско никога не е имало. Това е демокрацията по мадуровски или Румен Радев. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

ЦИК два дни не може да преброи 2%, а за една нощ са преброили 95%, как си го обяснявате това, запита Борисов. Не се плаша от Рашков, ела ме разпитай ти, Рашков. Пак ви бих и се чудите как да нагласите резултатите сега. Два дена се чуди радевата машина как да направи цялата тази работа. Най-големият парадокс е обявен кабинет, чакащ мандат, без решение на ЦИК, това се казва самозванство. Призовавам другите партии, ходихте в телевизията 7/8, от ГЕРБ нито един не е бил. Вие ходихте при славовите хора и заедно играхте, вече имате и ромските гласове. Рашков за това го няма. Като излязат гласовете излиза, че ИТН и другите партии имат такъв ръст в ромските квартали и махали, че за един месец са ги уж заобичали, а просто така ги плашеха. Рашков е осигурил на другите партии възможност да купуват гласове, а сега като гледате резултатите как ние сме „купували” гласове, а другите какво са правили? От 7/8 ще ни оправят, добави Борисов.

Щете нещете сега започнахте да ги гледате, сега се скри говорителят на ЦИК. Колко денонощия минават и броят един процент, повтори отново Борисов.

Стотици милиони се изхарчиха за избори, а да не говорим, че идват и президентски избори. Просто това е хаос, който създават в желанието си да чегъртат, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е получил призовка тази сутрин. За това съобщи самият той.

„Сега я получих призовката”, заяви Борисов. В централата на ГЕРБ са му я връчили в 11.05 ч. да се яви в Главната дирекция „Национална полиция”. Сигурно ще ме питат защо съм участвал в изборите, защо не съм купувал гласове като другите, защо съм победил в лидерските битки и кога ще се откажа. Отново ГЕРБ е костицата в гърлото, не могат да сложат Слави първи. Надявам се да си изляза жив, пък другото не знам, каза Борисов. В призовката пише, че ме викат за снемане на сведения, съобщи още той.

Само мене не ме бяха викали. Бойко Рашков няма ли да го викнат за имотите. Спецов няма ли да го викнат за изчезналия купувач на неговите фирми. Не са страшни. След няколко месеца народът ще ги бие с камъни. Те са корумпирани. Народът каза не искаме ГЕРБ да управлява, но не искаме да се изчегърта. Христо има с 10% по-малко от ГЕРБ, а Мая с 5% дава акъл. Народът иска коалиция. Трябва да си поемат отговорност, добави Борисов.

Щом 70% от народа не е гласувал, значи ги е страх.

Сега ще уплашат още повече хора. Честито на българите за това, което си причиняваме сами. Така Бойко Борисов отговори на въпрос на БГНЕС.

Попитан от БГНЕС за това дали предложеният кабинет от Слави Трифонов прилича на Тройната коалиция, Борисов отговори: „Като пуснах днес телевизора, все едно се върнах 20 години назад – Шулева, Велчев, Катев. Толкова съм им сърбал попарата. Казах им, че поне 10 г. мога да управлявам сам и така стана. А те направиха така, че да нямат един общински съветник в София”.

Ако искаха да внесат спокойствие трябваше премиер да е Симеон Сакскобургготски, той говори най-много езици. Него го уважавам и обичам много. Той можеше, направи много за ЕС и за НАТО. Ако искаха да успокоят държавата, по-добре да бяха сложили царя, поне на него не могат да му влияят, каза Борисов. Основната им цел е да създават хаос, защото в хаосът се краде лесно. При нас имаше отговорност. Връщането на НДСВ от задния вход, т.е. през Трифонов ще им дойде в повече на хората, подчерта Борисов.

Юристите настояват да атакуваме изборния резултат. Касиране на изборите, нови избори, нов хаос народът няма да го издържи. Няма пари, ще се вдигне коронавируса, няма ваксини, защото са ги унищожили. Затова им казвам направете коалиция. Последно моята партия трябва да питате дали ще подкрепя тяхната коалиция. Ние един месец с патриотите правихме договор и се разбрахме за пенсиите и други политики. Бързите избори са история. Те не са нито честни, нито бързи, нито са изкоренили корпоративния вот. Лъснаха лъжите на Радев, каза още Борисов. /БГНЕС