Борисов: "Изчегъртаха" и Балтов. На кого отмъщавате, служебни слуги

"“Изчегъртаха” и проф. Балтов! Позорно пенсионираха проф. Кантарджиев, позорно унижиха достойните лекари от Александровска болница! И всичко това преди очакваната нова КОВИД вълна през есента! Ако това не е “изчегъртване”, какво е? Не е ли репресия срещу достойните лекари, превели българския народ през КОВИД кризата. Отмъщение? На кого отмъщавате, служебни слуги? На българския народ ли? Служебните слуги на Румен Радев вече са дъно!"

Тези думи написа лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов във Фейсбук, след като стана ясно, че проф. Асен Балтов от днес вече не е директор на болница "Пирогов" заради установени нарушения.

Острата реакция на Борисов продължава с думите: "В цял свят тези лекари, които бяха 24/7 на първа линия, щяха да получат ордени за благодарност! Но уви - тук се “изчегъртват” грубиянски".

Според него "войната срещу всеки, който помагаше и спасяваше човешки животи, продължава".

"“Следващата вълна Вие ще я лекувате“, каза проф. Балтов! Но за нас наистина остава въпросът – кой ще ни лекува? А сега ни предлагат тези “служебните”, да останат като парламентарно подкрепени?! Не! Хората ще ви изчегъртат!", пише още Бойко Борисов. /БГНЕС