Борисов: Изграждаме нов водопровод за Перник

Ще бъде изграден изцяло нов водопровод в Перник. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук.

"Ще бъде изградено изцяло ново алтернативно трасе по Клон 2 в Перник с държавни средства. През него ще бъдат положени нови тръби. Още от утре започва работата по изчистването на трасето, което ще бъде дълго близо километър и ще струва над 2 млн. лв.", написа той в социалната мрежа.

Борисов заяви, че предстои да бъде изградена и пречиствателна станция.

Всички необходими материали вече са набавени и работата започва от утре. Това стана ясно днес след като министърът на икономиката Емил Караниколов, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и областният управител Емил Костадинов за пореден ден бяха на място в Перник и продължиха с обследването на водопреносната мрежа на града.

"Те се срещнаха с научните ръководители, ангажирани с намирането на решения за осигуряването на допълнителен дебит към яз. "Студена". Запознаха се и с проектите, които утре ще бъдат предоставени за одобрение от Басейновата дирекция към МОСВ", пише още Борисов в профила си. /БГНЕС