Борисов: Изграждаме проекти полезни за всички българи

„Изграждаме проекти, които да са полезни за всички български граждани. Новият ГКПП „Рудозем-Ксанти“ ще бъде завършен в началото на следващата година“ , заяви министър-председателят Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Той подчерта, че това е огромен инфраструктурен обект, който създава условия за бързо и лесно преминаване между България и Гърция.

„Трафикът в региона ще се засили и затова работим усилено и за изграждането на трета лента на част от пътя между Асеновград и Пампорово. Развитието на района ще увеличи нуждата от вода, за което ще изградим и нов водоем, чиято стойност възлиза на близо 2 милиона лева“, написа премиерът във Фейсбук.

През пункта се очакват да преминават всякакъв вид преводи, което ще бъде от голяма полза за развитието на търговията и бизнеса.

„Ще бъдат открити нови работни места. Кризата с коронавируса ще отмине, хората пак ще се придвижват без ограничения, затова не спираме да изграждаме пътища и магистрали“, заяви Борисов.

Реализирането на пункта и на инфраструктура до него струват близо 40 милиона евро. Средствата са осигурени по проект „Подобряване на трансграничната достъпност“. В края на миналата година Министерският съвет осигури допълнително 18 445 744 лв. https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2908904552670929 „Родопите са едни от символите на българщината. Затова за всеки от нас това е специално място. Това е регион с огромен потенциал за развитие и съм сигурен, че новият пункт ще окаже своето ключово значение за подобряване на свързаността, бизнеса и туризма“, категоричен е министър-председателят Бойко Борисов.

Заедно с него на инспекцията на ГКПП „Рудозем-Ксанти“ бяха министърът на финансите Кирил Ананиев и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. /БГНЕС