Борисов към Рашков: Кажете на коя банка съм собственик, за да ви осъдя

Незабавно кажи и се извини и кажи, че си лъгал в полза на Радев. Аз банка нямам. Как ще съм собственик на банка, всеки собственик е проверяван от ЕЦБ. Кажете коя е банката, за да можем да ви осъдим, за да може банката да се защити. Като е излязъл да говори - да каже всичко. Аз банка нямам, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ призова Рашков да изнесе доказателства, че е собственик на банка, за да си потърси правата по съдебен път за клевета. Борисов определи твърдението на Рашков като „върха на наглостта”.

По думите на Борисов обвиненията на Рашков за купуване на гласове се правят, за да се отклони вниманието на хората от хаоса. „Той е предизвикан от пълните болници, най-лесният начин е този. Това ще върне ли живота, ще ваксинира ли”, попита лидерът на ГЕРБ.

Относно акцията в Симеоновград за търговия с вот Борисов обясни, че намерените списъци са за дърва, а личните карти на починали граждани, които трябвало да се върнат.

Според Борисов твърденията, че е собственик на банка са поръчка на президента Румен Радев, защото виждал, че губи изборите. Във връзка с тези твърдения, съпартиецът на Борисов Тома Биков заяви, че Радев злоупотребява с хора като Рашков.

„Министърът на вътрешните работи очевидно се намира в едно сложно психологическо състояние, с видими когнитивни проблеми и симптоми на мозъчна мъгла, които се проявяват доста често. Той системно злоупотребява с алкохол, може би и с нещо друго. Г-н Радев злоупотребява с този човек, вместо да му бъде предоставена необходимата помощ, крайно неморално е този човек да бъде използван с политическа цел. Политиката е политика, кампанията е кампания, но злоупотребата с такива хора е крайно неуместна“, каза Биков.

Бившият премиер от своя страна каза, че не може да си обясни още как е изчислено, чe цената на газа намалява с 33%, като енергийните дружества са излезли с твърдение, че цената на се увеличава с 27%. Лъжа след лъжа, официализирана и минала по медиите в централните емисии, недоумява лидерът на ГЕРБ.

Намалението на цената се оказа увеличение на индустрията, но в същото време служебното правителство тегли по половин милиард дълг, като не казват къде отиват тези пари. Болниците са задръстени, цените летят и буквално лъжат на пресконференциите, уточни Борисов.

По отношение на скандалите със строителството на АМ „Хемус“, Борисов е на мнение, че едно от най-хубавите неща за България е да има цели магистрали.

Проф. Асен Балтов от своя страна потвърди думите на Борисов, че държавата се намира в хаос, като допълни, че здравната система в частност също е в безизходица.

„Цари един хаос, имаме хартиен локдаун. Утре ще се измисли нещо друго. Това, което направи Кацаров в последните дни, представлява политическо-популистична целесъобразност. Няма места в болниците, реанимациите вече са пълни, близо 8000 са настанените в средно тежко и тежко състояние в болнични заведения. Имаме един план, който изобщо не съответства на това, което беше дадено като план и което беше прието в МС. Кацаров постоянно говори неистини. Не е ясно кога влиза този план, на какво ниво влиза и защо влиза. Става дума за един хаос, заради който страдат моите колеги, които са на първа линия“, категоричен бе проф. Балтов. /БГНЕС