Борисов към Рашков: Пияница, нещастник, това не е 1944 г.

"Не съм в парламента, защото ще си изпусна нервите. Ще ме чегърта, щял да се саморазправи, тоя пияница. С гол гъз таралеж ще мачкаш - това мога да ти кажа, нещастник такъв. Ще плашиш хората и ще ги арестуваш. Това да не ти е 44 година. Цял ден имитират правене на кабинет, само се чудят какво да откраднат".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на визитата си в село Бъта, където малко преди предсрочните парламентарни избори на 11 юли при полицейска акция беше задържан кметът на селото Георги Георгиев по подозрение за купуване на гласове. 24 часа по-късно той бе освободен без да има повдигнати обвинения срещу него.

"Неправомерно ме задържаха. Нищо не ми казаха. Никой не ми се извини", каза кметът пред Борисов и уточни, че "качулките намери списък с гостите за сватбата на дъщеря му". "Кой да ти се извини от тези пияници. Тоя подмазвач Христо Иванов, където ходи да се подмазва на ДПС само и само да влязат в правителство. Да дойде тоя демократ тука да разпита хората. Това ли му е демокрацията. Това ли ти е реформата. Не ви ли е срам да се целувате с Рашков и да се правите пред хората на демократи", каза още Борисов и добави: "Няма да се плашите. След една година, българите са такива - обичат да им се пее, чака-рака, ще ги видите Тошко, Мошко и подобни само след 6-7 месеца, може и по-рано. Нека изкарат колкото се може повече, после ние ще се оправим. /БГНЕС