Борисов към Дац&Александър: Да бъдем честни един към друг, решението е диалог и разбиране!

Благодаря за поздрава! В тези нелеки времена е важно да се подкрепяме.

Това написа българският премиер Бойко Борисов към македонските музиканти Дац и Александър, които

Това написа българският премиер Бойко Борисов към македонските музиканти Дац и Александър, които цял свят запомни с хита им "Корона, чао". Двамата днес го поздравиха с неостаряващия български хит "Целувката на Ана", предаде репортер на БГНЕС.

"В тези нелеки времена е важно да се подкрепяме. Точно както през годините ние винаги сме го правили за нашия първи и най-близък съсед! И точно защото сме най-близки не трябва да допускаме да се отдалечим. Приятелството между нас е силно. А най-силните връзки са най-емоционални. Но това не означава, че трябва да се отмятаме от обещанията си и да се обиждаме. Като приятели трябва да сме честни един към друг. Така ще продължим напред. Ако се инатим, проблемите ще останат. Решението е диалог, солидарност, разбиране. За едно по-добро утре! Ние сме готови да помогнем. Искаме да видим същото и у нашите съседи и приятели", написа още Борисов.

В своя Фейсбук профил Дац днес директно се обърна към българския министър-председател Бойко Борисов в типичния за него хумористичен стил. „Господин Борисов, пиша ви на моя език, защото знам, че се разбираме добре и за двата езика нямаме нужда от преводач. За нас най-близкият съсед е като роднина. При него ходиш за помощ по всяко време, а той прави същото, когато има нужда от нещо. Дали ти трябва захар, брашно, хляб, клещи, да се пренесе нещо..., на помощ идва първият съсед“.

По-нататък в публикацията Дац разкрива идеята на проекта, наречен „Любовен паспорт“, с любовни песни от целия регион. В него вече има включена македонска песен, гръцка песен, сръбска, босненска, влашка, руска, турска, и сега - българска. Мисията на дуета, както обяснява самият Драган Спасов, е да разпространява любов чрез музиката. Всички песни са прекрасни, изпети с много любов, а за песента и любовта няма граници, особено ако „нямаме нужда от превод, за да разберем думите“, написа още Дац. /БГНЕС