Борисов към президента: Кои пари да спрем?

Много бих искал, когато следващия път президентът се изказва, да каже кои пари да спрем. Той казва, че се харчат много пари. Много е лесно така да се говори. Президентът хвърля едни приказки, нека да каже кое съсловие сме облагодетелствали.

Това коментира в Лъки премиерът Бойко Борисов. За посещението му разбираме отново от видеоклип, публикуван в профила му с социалната мрежа Фейсбук.

15 години съм бил най-стиснатия и не случайно сме в Банковия съюз, не случайно сме в чакалнята на Еврозоната. Не случайно Кристалина Георгиева посъветва да се харчат повече пари в социалната сфера, коментира още Борисов.

Президентът да излезе и да каже: "Борисов, незабавно спри 106 млн. лв. на месец за пенсионерите, 15% увеличението на полицаите, спри двойното увеличение на заплатите на учителите, спри парите за кметовете. Да каже кои пари да спрем - за хората на първа линия, за мерките 60/40, 80/20 и 75/0. Да каже кои пари да спрем и ще ги спрем. Да каже спрете АМ „Хемус“, защото не е важно за Варна и Търново, спрете Ботевград - Мездра, Монтана - Враца - Видин, спрете АМ "Европа". Да каже: "Спрете незабавно АМ "Струма".

Харчели се пари. Изброих сигурно 5 млрд. лв. в тези проекти и за това, което се прави. Пандемия е. Виждате в другите държави в какви тежки условия са. В България с майсторско управление в момента сме добре и бизнесът работи, каза още Бойко Борисов. /БГНЕС

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2992645404296843