Борисов: Кирил, Асен и Христо Иванов провалиха кворума за съдебната реформа

ГЕРБ - виновни за правосъдната система?? Да, да, затова и Кирил, и Асен, и Христо Иванов ги нямаше и не направиха кворума. Съжалявам, бяхме само 67. Другия път ще бъдем 105. Нали ние ще им работим, а те ще ходят по кръчмите и по парапетите да се забавляват. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обвини Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев, че ги е нямало в пленарната зала, когато се гласува съдебната реформа, предаде репортер на БГНЕС.

"Какъв факт е това, че, когато ще гласуваме съдебната реформа, Христо Иванов го няма в залата да направи кворума? Господата Кирил и Асен ги няма в залата. Целия ден... Извинявайте! И някои водещи да изпадат в истерия и да правят Добрев виновен, че тях ги няма, няма да го допускаме повече.Другия път ще сме повече депутати след изборите и вече това ще могат да правят. Съжаляваме, че този път така се получи, на сутринта ще го гласуваме, както го направихме, но вечерта, умисълът им - едва ли не ГЕРБ провалили кворума. Представяте ли си наглост, бе?", заяви Борисов.

Аз къща в Барселона не съм имал, чакам с нетърпение испанците да се произнесат, ако не са се и произнесли вече, нито съм имал кюлчета. Чакам с нетърпение това да се случи, каза Борисов.

По темата РСМ, Борисов каза, че сега има криминално престъпление, стрелба, побой, челюстта му е счупена, това е средна телесна повреда. Те докато не намерят виновните и не ги изправят пред съда, ние ще настояваме това да се случи. Това във всички случаи подкопава огромните усилия, които положихме Северна Македония и Албания да тръгнат по пътя на Европейския съюз, подчерта Борисов.

Тук обаче виждам опит отново Северна Македония да се върне в руското влияние, целенасочено, и това се прави много активно. Не трябва по никакъв начин да се подвеждате. Най-доброто за България е Северна Македония и Албания да са в Европейския съюз и НАТО, добави Борисов. /БГНЕС

Тагове: