Борисов към Денков: Софийските улици са опасни за здравето на хората

На премиера Денков мога да му кажа, че хората се изпотрошиха по заледените улици на София, така че рискът за здравето на хората беше там. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на министър-председателя, който разкритикува решението на здравната комисия да не подкрепи бюджета на НЗОК за догодина, предаде репортер на БГНЕС.


"Ние не сме против бюджета. Смущава ни, че се забранява откриването на нови болници и обществените поръчки за онколекарства, които отиват директно в Касата", подчерта Борисов и уточни: "Искаме министърът да си носи пряка политическа отговорност".

Пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ заяви: "Въздържахме се, за да може в зала да питаме защо искат обществените поръчки да идат в НЗОК и защо забраняват нови клинични пътеки". Борисов уточни, че това не означава, че ГЕРБ иска оставката на здравния министър.

Той увери, че централният бюджет към този момент ще бъде одобрен.

Относно възможността за продаване на земи от държавния поземлен фонд Борисов подчерта, че плодородните земи не би трябвало да се разпродават. “Има земи, които не се ползват, това може да се разгледа, но не и да се разпродават плодородни земи”, поясни лидерът на ГЕРБ.

По повод създаването на анкетни комисии за разследване, Бойко Борисов подчерта, че си има служби, които да водят разследване. /БГНЕС