Борисов към Кирил Петков: В политиката най-важна е математиката, особено като ти предстои вот на недоверие

София нямаше нито една спортна зала, когато станах кмет. Пловдив - нито една зала и нито един стадион. Направихме стадионите, направихме спортните зали. Във Варна залата щеше да падне - направихме 3 спортни зали, направихме и стадионите там. Русе - по същия начин. Стара Загора - оставих им 10 млн. лв. за зала -взеха им ги, и нямат зала, и няма и да имат.


Плевен толкова години си избира колегата Спартански. От мен няма да чуете лоши думи, но когато нямаш партия зад гърба, няма кой като поеме ангажимент, да стои зад него.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща в Плевен, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

И Хемус ще се случи, но се случва благодарение на моя натиск, а не на вас. На София направих цялото Околовръстно, и само това за Банкя оставих, да видя дали някога ще я направи някой. Сутрин 1 км. е средната скорост като тръгна на работа, и чакам да видя дали някога ще се направи. Но както един приятел казва - щом на хората не им липсва, значи не им е нужно, допълни Борисов.

Петков вчера казал, че ние сме самохвалци и се хвалим, тук съм извадил всички закони, решения и всичко останало, на които аз съм се подписал пръв. И в отговор на Петков вчера, ще му отговоря с едно изречение: в политиката най-важна е математиката! Особено когато ти предстои вот на недоверие, трябва да можеш да смяташ! И когато имаш над 30 депутати, не можеш да кажеш на тези, дето имат 69, че се хвалят. Те без нас хептен не могат! И вместо ние като некоалиционни партньори да се похвалим за направеното, и си залагаме името и подписа под законите за енергетиката, защо тогава не им беше виновен Пеевски? Защото ги бранеше като квачка - пилци. И без него нямаше да направя споразумение, допълни Борисов.

Вчера Петков и синдикатите бяха заедно при мен, заедно решавахме всички въпроси. Прав е Петков, направи и донесе списъка със законите, които трябваше да се приемат до ваканцията, и без един, всички останали приехме, каза още Борисов.

От вчера Мария Габриел единствена, с бързи реакции и със щаба, реагира. Случващото се в Израел е опасно и чудовищно, това е дори по-опасно от руско-украинската война. Този конфликт ще взриви света, и ще промени хода на много, много неща в света! Това е най-чувствителната тема в света. България е водила балансирана политика, сега с тези нападения и атаки, два свята се сблъскват. Мария Габриел реагира много бързо, натовариха българите на самолет, втори курс ако трябва ще се направи, за да помогнем други държави, заръча лидерът на ГЕРБ.

Мария се справи блестящо, и ако трябва да говоря като Кирил Петков, трябва да говоря само за нея. Да похваля и Гвоздейков, който отиде със самолета в Израел. Колкото и да не се харесваме, работим заедно и гласуваме заедно. Затова призовавам колегите от ПП, независимо от предизборната кампания, че след няколко дни ще има час по математика, и който може да смята, да знае, че трябва да събере 121. И ако се мисли за някой, че е велик, а другите като пиленца вървят след него, няма да стане това, каза още Борисов.

Вчера са пуснали грантова схема за батерии по ПВУ - това е нещо, което ние забранихме с решение на НС, - ще си разпределят 266 милиона лева на свои фирми. И ако това е вярно, ние няма да си сложим подписите под това, а ПП ще трябва да го обяснят на вота. Надявам се това да не е вярно, а ако пак са се объркали - бързо да задраскват там и да се поправят, заръча Борисов./БГНЕС