Борисов: Когато ни дойде ред, с колегите ще се ваксинираме

Аз самият, щом ми дойде ред, се ваксинирам – минават лекари, възрастни хора, полицаи, включително артистите по театрите. Когато ни дойде ред, заставаме с колегите и се ваксинираме.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който веднага след заседанието на кабинета, заедно със здравния министър проф. Ангелов, директора на "Пирогов" проф. Балтов и шефа на "Бул Био" д-р Кофинов, посетиха база на дружеството.

От видео, публикувано в профила на Борисов във Фейсбук, се видя, че те са на посещение в база на „Бул Био”, където се съхраняват отровни пепелянки, от които се извлича серум. Също така се отглеждат коне за антитоксични серуми от животинската плазма.

Днес кабинетът отпусна на дружеството 22 280 000 лева, с които да продължи работа по проектите за изграждане на нова, допълнителна производствена линия за БЦЖ ваксина, реновация на лаборатория за производство на човешки кръвни продукти, както и възстановяване на производствoто на антитоксични серуми от конска плазма.

Началникът на Националния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че във вторник във ВМА е монтиран фризер за съхранение на ваксини. Такъв ще се инсталират в Пловдив, в четвъртък – и във Варна. /БГНЕС

https://www.facebook.com/100006542380422/videos/2960203460874371/