Борисов: Когато поискат винаги можем да свикаме Коалиционен съвет

Когато поискат винаги можем да свикаме Коалиционен съвет. Аз всеки ден се виждам и с Каракачанов, и с Марияна Николова. Това коментира премиерът Бойко Борисов, който присъства на годишния бал на КРИБ, предаде репортер на БГНЕС.

БГНЕС припомня, че ВМРО ще поиска преглед на споразумението, по което работи управляващата коалиция, съобщиха от партията преди дни. Според Искрен Веселинов от ВМРО "ние сме по средата на мандата и ако нещо не върви, трябва да заявим, че не върви и да търсим решение на проблемите". Веселинов определи като „логичен“ резултата на ВМРО на европейските избори, „като резултат от работата, която партията свърши в парламента и управлението“.

„Тръгнахме без тревога към тези избори“, каза още той. Причината за съществуването на формата „Обединени патриоти“ беше да се извади ДПС от властта. Веселинов каза още, че единодействие в така наречената „малка коалиция“ няма от есента на миналата година. „Нямаме намерение да поставяме въпроса за това споразумение, но имаме намерение да разберем съществуват ли партньорите ни като такива. Бихме инициирали такава среща, ако видим желание за съвместна работа. Инициирахме достатъчно поводи, но без конкретен резултат“.

В същото време Веселинов определи като „нормална“ комуникацията с ГЕРБ. /БГНЕС