Борисов: Консултациите при Радев са безсмислени, ГЕРБ ще е категоричният победител на избори

Нашият кабинет ще го представим само, за да може хората да сравняват, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при днешната си среща с хората от велинградското село Кръстава, което пострада от пожари.

Той определи вторите консултации при президента Радев преди връчването на втория и третия мандат като безсмислени. Борисов използва момента да отправи критики към служебното правителство, тъй като според него то се е провалило както в икономическа, така и във финансовата политика, и във здравната. Лидерът на бившите управляващи се обърна към медиите с учудване сега ли са се сетили за мигрантите.

Искат актуализация – добре, да кажат за какво, каза още Борисов по повод актуализация на бюджета, за която президента Радев призовава депутатите и дори обвърза връчването на мандатите.

Аз съм докарал 320 млн. от Европа само за границата. Мен питаха ли ме за ковида откъде вземахме ние парите, попита Борисов и добави: Понеже са толкова популисти ще кажат, който не ни подкрепя, не иска да има за докторите и за граничарите. Добре, аз ще ви подкрепя, но кажете за какво ще ги изхарчите.

Не приемам на Радев приказките, че ние сме атакували Кирил Петков. Не, атакуваха го „Има такъв народ”, ние внесохме в КС, отбеляза Борисов и по темата за гражданството на служебния министър на икономиката.

Според него партията на Слави Трифонов е „разнебитила” Асен и Киро (Асен Василев и Кирил Петков – бел. ред.), които са сочени като най-успешните министри на служебния кабинет. Кой е успешен – Кацаров ли – в момента милиони ваксини се хвърлят. Кой е удачен? Рашков ли, запита Борисов.

Борисов прогнозира, че на нови избори ГЕРБ ще има категорична победа.

Запитан дали ГЕРБ ще подкрепи третия мандат за съставяне на правителство, Борисов заяви: Бих подкрепил трети мандат, ако сложим премиер, който разбира за какво става въпрос. Разбира се, по-подготвен от мен няма, но Томислав Дончев, Кирил Ананиев трябва да бъдат върнати в кабинет.

Относно полицейското насилие, упражнено към протестиращите по време на неговия мандат миналата година и разпространените кадри на биещи полицаи младежи, Борисов каза, че иска най-строги наказания. Той запити бившия вътрешен министър в неговия кабинет като каза, че всичко, което Младен Маринов е направил, го е направил правилно. /БГНЕС