Борисов: КСНС беше ненужен, показа хаос. Карантината е спасителният им сал

Договорът за добросъседство с Република Северна Македония е толкова точно и ясно разписан във всяка една сфера, че просто трябва да се изпълни от двете страни. Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) беше ненужен, той показа само тоталния хаос, в който се намира държавата.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Уж сме лошите, а повтарят всичко, което сме правили. КСНС беше направен, за да потвърди нашата позиция на парламента и на правителството, добави Борисов, който припомни записаното в договора.

По думите му президентството се явява горната камара на парламента и от там се свеждат задачите както на правителството, така и на Народното събрание.

Спомняте ли си КСНС, след който премиерът да не се изкаже, попита бившият министър-председател и добави, че заседанието на консултативния орган към президента е показал тоталния хаос, в който се намира държавата.

Според Бойко Борисов важните за обществото теми остават назад.

В магазина инфлацията вече е над 30%, а мерки за газа и ток – няма. За горивата не искам да говоря, каза Борисов и припомни: Колко протести за няколко стотинки с „Мердцедес”-и и джипове направихте? Мълчание – няма я темата в свободните теми, а починалите от коронавирус са заменени с фразата „загубили битката”. В момента карантината се явява „спасително салче” на президентство, правителство и парламент, коментира още лидерът на ГЕРБ. /БГНЕС