Борисов: Листата на БСП е шпионин-държавна сигурност

Нашите опоненти искат да ни вкарват само в компроматна война. Днес, като им видях листата, може би имат само един човек, който нещо разбира от европейска работа – Деница Златева. Оттам нататък е шпионин-държавна сигурност, шпионин-държавна сигурност.

Това заяви лидерът на ГЕРБ и министър-председател, който дойде в НДК на представянето на политическата платформа на партията за предстоящите Европейски избори, предаде репортер на БГНЕС.

Нанесоха ни тежък удар, сами сме си виновни. В учебниците на КГБ пише, че компроматът така трябва да е направен, че човек да се отврати от себе си, каза Бойко Борисов.

Още в началото на изказването си Борисов отправи силни критики към левицата, която днес трябва да утвърди листата си. Вече стана ясно, че място в нея няма да намери президентът на ПЕС и бивш лидер на партията Сергей Станишев.

„В момента имаме един българин на най-висок пост в света – Сергей Станишев, лидер на ПЕС, левият Манфред Вебер. Невключването му в листата показва, че нашите опоненти вече нямат нищо общо с европейските социалисти. Това ще бъде тълкуванието навън“, коментира Борисов.

„Нашите колеги от СДС веднага ще заподозрат Русия, но съм убеден, че дори и те нямат нищо общо с тяхната листа“, пошегува се лидерът на ГЕРБ. Според Борисов предстоящите избори са важни не заради властта и бройката на депутатите, а защото много „троянски коне“ могат да влязат в следващия Европейски парламент.

Борисов подчерта, че е бил сигурен за присъствието в листата на Иво Христов, който към настоящи момент е началник на кабинета на президента Румен Радев. Повод за това му е дала размяната на погледи между него и лидера на левицата Корнелия Нинова на последното заседание на КСНС.

В изказването си Борисов подчерта, че докато текат различните дискусии в България, в същото време спорният министър Красен Кралев е подписал в Солун споразумение за обща кандидатура за Европейско първенство по футбол. „Понеже с Андрей Пленкович доста си говорих (премиер на Хърватия – б. р.), и „Игра на тронове“, и „Междузвездни войни“ ги снимаха в Хърватия, а не в България, само защото той им е дал специални условия. Обаче рекламата за държавата е страхотна“, заяви премиерът.

Той се обърна към кандидатите на ГЕРБ, които участваха в представянето на платформата с думите: „По всяка една тема показахте компетентност. Няма шанс никой, по нито една тема, да ви надбори. Сигурен съм, че затова ще започват и свършват с апартаменти и тераси. Ние шарите си ги изядохме, а нашите уроци си ги научихме. Всички сме наясно на какво реагират хората и че това не трябва да го допускаме повече“.

Борисов не пропусна да отбележи и успехите, които е постигнало правителството и още веднъж намекна, че догодина Берлинският процес отново ще бъде в София. „Тази седмица се надявам с министъра на транспорта Росен Желязков да направим първа копка и на третия мост на Дунав“, посочи Борисов. /БГНЕС